Για τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Για να δεις τα αστέρια, πρέπει να σηκώσεις το κεφάλι.



11 Αυγούστου 2011

Λευτεριά στην Gulaferit Unsal! Δήλωση του Τάσου Κουράκη Bουλευτής Α' Θεσσαλονίκης



 
Το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό (με πλειοψηφία 2:1) το αίτημα της Γερμανίας για την έκδοση της Τουρκάλας αγωνίστρια της αριστεράς και συνδικαλίστρια Gulaferit Unsal. Στην ακροαματική διαδικασία το δικαστήριο δέχτηκε να εξετασθούν μόνον δύο από τους εννιά μάρτυρες υπεράσπισης. Έτσι εξετάσθηκαν οι Τάσος Κουράκης βουλευτής, και Σωτήρης Ζαριανόπουλος Γεν. Γραμματέας του ΕΚΘ. Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να ικανοποιηθεί το αίτημα της Γερμανίας. Ο...
συνήγορος υπεράσπισης Χρήστος Μπακέλας κατέρριψε σε όλα τα σημεία το κατηγορητήριο ζητώντας να μην εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Κατόπιν τούτου έγινε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί τις προσεχείς μέρες στον Άρειο Πάγο.
Μετά την απόφαση ο Τάσος Κουράκης δήλωσε: "Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου ικανοποιώντας το αίτημα της Γερμανικής δικαιοσύνης στην ουσία ποινικοποιεί τις ιδέες τής Gulaferit Unsal και όχι τη δράση της, η οποία είναι καθόλα νόμιμη. Στο πρόσωπό της διώκονται όλοι οι αγωνιστές και αγωνίστριες της κοινωνικής απελευθέρωσης. Πηγαίνοντας στον Άρειο Πάγο πρέπει να ενταθεί το κίνημα συμπαράστασης σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε όλα τα επίπεδα. Το διαδίκτυο, η αρθρογραφία, τα ψηφίσματα και οι δρόμοι μπορούν να αποτρέψουν να οδηγηθεί η Gulaferit Unsal πρώτα στις Γερμανικές φυλακές και από εκεί στα λευκά κελιά το σφαγείο της Τουρκίας. Το έχουμε πετύχει στο παρελθόν θα το κάνουμε και τώρα.
Δεν έχουμε χρόνο.
Δεν θα τους χαρίσουμε τίποτε.
Λευτεριά στην Gulaferit Unsal"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου