Για τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Για να δεις τα αστέρια, πρέπει να σηκώσεις το κεφάλι.14 Νοεμβρίου 2011

Σύλληψη συνδικαλιστών στη Θεσσαλονίκη

Χθες το μεσημέρι η αστυνομία συνέλαβε και οδήγησε στο αυτόφωρο, συνδικαλιστές μέλη του σωματείου βιβλίου-χάρτου Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους και μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ.
Τα μέλη του σωματείου πήγαν στην εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων της αποθήκης Γεωργίου (αποθήκη βιβλίων) προκειμένου να συζητήσουν με τους εργαζόμενους.

Οι συνδικαλιστές του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου πήγαν, ως όφειλαν, στη συνέλευση των εργαζομένων για να συζητήσουν μαζί τους τις "προτάσεις" της εργοδοσίας για νέες συμβάσεις με μειωμένες τις αποδοχές ως και 50%. Η αντίδραση της εργοδοσίας ήταν να καλέσει την Αστυνομία και να ζητήσει τη σύλληψή τους, (για ...παράνομη εισβολή στο χώρο!) όπως και έγινε. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία υπάκουσε αμέσως στις εντολές της εργοδοσίας, στέλνοντας πέντε περιπολικά για να συλλάβει τους συνδικαλιστές. Τελικά, μετά τις πιέσεις, η εργοδοσία αναγκάστηκε να αποσύρει τις μηνύσεις και οι συνδικαλιστές αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ


ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Την Κυριακή 13/11 το Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης οργάνωσε παρέμβαση στην επιχείρηση «Π. Γεωργίου Α.Ε.» με σκοπό να μοιράσει προκήρυξη στους εργαζόμενους της εταιρίας που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση επέβαλλε, τον περασμένο Μάρτη, ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών του επιπέδου 20%. Παράλληλα, το καλοκαίρι, εξαγόρασε εταιρία διακίνησης χαρτικών ενώ πρόσφατα προχώρησε σε τρεις απολύσεις, αποδεικνύοντας περίτρανα πόσο πλαστό είναι το δίλημμα είτε μειώσεις μισθών είτε απολύσεις κι ότι στην πράξη σημαίνει και μειώσεις μισθών και απολύσεις.
Αυτήν την Κυριακή η εταιρία είχε καλέσει τους εργαζόμενους για «ενημέρωση» για τις εξελίξεις. Η παρουσία του κλαδικού σωματείου ενόχλησε την εργοδοσία που απαγόρευσε ακόμη και μια πεντάλεπτη παρέμβαση από εκπρόσωπο του σωματείου. Στην προσπάθειά της μάλιστα να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και το κλαδικό σωματείο, κάλεσε την αστυνομία (που έσυρε μέλη του σωματείου και του Εργατικού Κέντρου στο αστυνομικό τμήμα) ενώ απείλησε με μηνύσεις γιατί –όπως ισχυρίστηκε– διαταράξαμε το «επιχειρησιακό άσυλο»! Μετά από παρέμβαση συνδικαλιστικών φορέων, πολιτικών οργανώσεων και αλληλέγγυων όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς, προς το παρόν, να υποβληθούν μηνύσεις. Κατόπιν τα μέλη του σωματείου επέστρεψαν έξω από την επιχείρηση καταγγέλλοντας την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης.
Η στάση της εργοδοσίας δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της να φορτώσει τα όποια προβλήματά της στην πλάτη των εργαζομένων. Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε απειλές και εκβιασμούς.
Τα σωματεία δεν φοβούνται διώξεις και θα συνεχίσουν ακλόνητα να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων του χώρου.

Γενική συνέλευση του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 16/11 στις 6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Αντίσταση – αλληλεγγύη – αξιοπρέπεια


Σωματείο Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Ν. Θεσσαλονίκης

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Ν. Αττικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου