Για τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Για να δεις τα αστέρια, πρέπει να σηκώσεις το κεφάλι.



24 Νοεμβρίου 2011

ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΣ: “ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΑΡΙΖΕΙ 50 ΕΔΡΕΣ ΣΤΗ ΝΔ”

Συνέντευξη στο Κανάλι 10, (Γεωργιάδης και Κοκορίκος)
“Με την επιστολή υποταγής Σαμαρά κατέρρευσε όλη η φιλολογία περί αναδιαπραγματεύσεων των συμβάσεων με την τρόικα από τη ΝΔ.
Σήμερα ο δικομματισμός είναι ένα κόμμα, το κόμμα της τρόικα.
Για πρώτη φορά ο αριστερός χώρος μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση. Κόμματα και οργανώσεις του ριζοσπαστικού χώρου πρέπει να βρεθούν σε ένα τραπέζι για ένα κοινό πρόγραμμα με βάση την παύση πληρωμών.
Όχι όμως μόνο αυτό. Σε περίπτωση διαίρεσης του ριζοσπαστικού χώρου, μια αναμενόμενη πρώτη σε ψήφους ΝΔ στις εκλογές – που μπορεί να γίνουν σε λίγες βδομάδες – θα έχει το πριμ των 50 εδρών του εκλογικού νόμου. Σε περίπτωση ενότητάς του, ένα ενωμένο λαϊκό Μέτωπο έχει μεγάλη πια δυνατότητα να κατακτήσει την πρώτη θέση και να αφαιρέσει τις 50 έδρες από τη ΝΔ, ανεξάρτητα αν δεν τις πάρει και το ίδιο επειδή μπορεί να θεωρηθεί συνασπισμός κομμάτων.
Από τις δυνάμεις της αριστεράς εξαρτάται αν εκ των προτέρων θα χαρίσουν ή θα αφαιρέσουν από τη ΝΔ 50 έδρες, που μπορεί να κρίνουν την πορεία του τόπου.
Οι ευθύνες είναι ιστορικές.
Ελπίζω ότι καμία αριστερή δύναμη δεν θα θελήσει τελικά να έχει ένα τέτοιο στίγμα στήριξης της δεξιάς, σε μια στιγμή μάλιστα πρωτοφανούς κρίσης”
Αθήνα 24.11.2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου