Για τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Για να δεις τα αστέρια, πρέπει να σηκώσεις το κεφάλι.11 Απριλίου 2011

ΚΑΤΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ - ΒΟΣΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ

Mετά το Αουσβιτς, είναι αδύνατον να γραφεί ποίηση.                                                                Αντόρνο

Μετά το Δ.Ν.Τ;
Ο μικρός 8 ετών. Μόνο. Στην Κοκκινιά.Κυριακή 9 το βράδυ. Παραμονή της Ημέρας της Ποίησης. 9 το βράδυ. Μια ώρα περισσότερη από τα χρόνια του. Μπροστά στον μεγάλο κάδο, απέναντι από το τυροπιτάδικο. Βοσπόρου και Λαοδικείας. Σκαλίζει τα σκουπίδια με το δεξί, με το αριστερό σηκώνει από κάτω ένα πενιρλί. Καμένο. Από τα πεταμένα του τυροπιτάδικου. Που δεν τα φάγαμε όλοι μαζί. Αυτός από τα καμένα. Υστερα πίνει λίγο νερό από ένα μπουκαλάκι βαθιά μέσα στον κάδο. Που χωράει ολόκληρος. Τα αυτοκίνητα μπροστά στο ΣΑΒΒΑ  φεύγουν με φρέσκα πενιρλί και νεράκια. Πάει 9.30. Ψάχνει ακόμα στα σκουπίδια. Για σάπιες μπουγάτσες, πατημένες σπανακόπιτες, χτεσινές κιμαδόπιτες, στραπατσαρισμένες πίτσες. Να πάει και στο σπίτι. Που δεν είναι στο Καστρί. Ούτε στο Λαγονήσι. Στη Νίκαια. Το 2011. Το πρωί δεν θα πάει σχολείο. Γιατί δουλεύει στους κάδους. Με ειδικότητα τα τυροπιτάδικα. Οχι του Μπουένος ´Αιρες. Της Νίκαιας. Το 2011. Που τα φάγαμε όλοι μαζί. Και ο μικρός μαζί. Από τα καμένα πενιρλί. Βοσπόρου και Λαοδικείας. Σε λίγο ξημερώνει η μέρα της ποίησης. Χωρίς τον πιτσιρίκο.
                                                                                            Κάτια Γαλοπούλου
Δημοσιεύθηκε στο http://www.e-dromos.gr/
---------------

Ενα σύντομο βιογραφικό της, γραμμένο από την ίδια.
Γεννήθηκα το 1957 και ζω πεισματικά έκτοτε στην Κοκκινιά,τη  Νίκαια, από οικογένεια προσφύγων εκ Μικράς Ασίας. Σπούδασα Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησα στο Ειρηνοδικείο Νικαίας ως Δικαστικός Υπάλληλος, από το οποίο όμως δημόσιο δραπέτευσα μετά από 4 χρόνια γιατί δεν ταιριάζαμε καθόλου οι δυό μας. Επειδή μάλιστα η δικαιοσύνη κατά τη γνώμη μου, είναι αδύνατον να απονεμηθεί με το παρόν σύστημα, εγκατέλειψα τα νομικά ισοβίως με  διαζύγιο υπαιτιότητι μου και ασχολούμαι έως και τώρα με τη διδασκαλία των Αγγλικών. Παραγωγικότερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου