Για τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Για να δεις τα αστέρια, πρέπει να σηκώσεις το κεφάλι.



18 Αυγούστου 2012

Οι μετα-κομμουνιστες ολλανδοί, πρώτοι στις δημοσκοπήσεις στην Ολλανδία, ζητούν δημοψήφισμα για το Σύμφωνο δημοσιονομικής Σταθερότητας.

Λίγες μόνο εβδομάδες πριν τις βουλευτικές εκλογές στην Ολλανδία, μετά την πτώση της κυβέρνησης του Φιλελεύθερου Rutte, που είχε και τη στήριξη του ευρωσκεπτικιστή ηγέτη Geert Wilders, και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν έναν αγώνα στήθος με στήθος μεταξύ των Φιλελευθέρων του απερχόμενου πρωθυπουργού και του μετα-κομμουνιστή ηγέτη της άκρας αριστεράς, Emile Roemer. Ακόμα και στην Ολλανδία η οργή κατά της Ε.Ε. φουντώνει και μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, έτσι οι ολλανδοί πολίτες από τη συντηρητική αριστερά του Εργατικού Κόμματος δείχνουν να προτιμούν τη ριζοσπαστική αριστερά των μετά-κομμουνιστών. Ο ηγέτης τους Emile Roemer, που θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της Χάγης φαίνεται ότι έχει κάτι να πει για το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας (Fiscal Compact).Ο πιθανός αυριανός πρωθυπουργός της Ολλανδίας, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η οποιαδήποτε νέα μεταβίβαση κυριαρχίας από την Ολλανδία στην Ε.Ε. θα πρέπει να υποβάλλεται πρώτα σε δημοψήφισμα.

Επιβεβαιώνοντας τη δήλωση αυτή, εκπρόσωπος του κόμματος δήλωσε ότι η δέσμευση αφορά και το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας που σχεδιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιβάλει αυστηρότερους δημοσιονομικούς κανόνες στις χώρες μέλη (...)


"Η οικονομική πολιτική δεν μπορεί να υποβαθμιστεί σε κατάλογο με κανόνες μείωσης του χρέους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος στο Reuters. "Εμείς θα εναντιωθούμε στη συνθήκη", πρόσθεσε (...)




(*) Μην σας ξεγελάει η ονομασία "Σοσιαλιστικο Κόμμα".Δεν πρόκειται για ένα σοσιαλδημοκρατικό και φιλοευρωπαϊκό κόμμα, αλλά για τον άμεσο απόγονο του πρώην Κομμουνιστικού Κόμματος της Ολλανδίας και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς. Η συντηρητική και ευρωπαϊκή αριστερά ,στην Ολλανδία, εκπροσωπείται από το Εργατικό Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου