Για τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ και την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Για να δεις τα αστέρια, πρέπει να σηκώσεις το κεφάλι.



24 Ιουνίου 2011

Στημένος στοιχηματισμός, στημένος καπιταλισμός...

Ποια είναι η αιτία της διαπλοκής και της "παράγκας" στον αθλητισμό και κυρίως στο ποδόσφαιρο; Η αιτία δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μια: ο στοιχηματισμός, ο επαγγελματισμός και η εμπορευματοποίηση. Ζωντανό παράδειγμα η Γιουγκοσλαβία που έβγαλε και συνεχίζει να βγάζει τους μεγαλύτερους παίκτες στο μπάσκετ μέσα από ημιερασιτεχνικές ομάδες και φυτώρια που διέπονται από παράδοση και αθλητικές αρχές.

Εφόσον στήνεις ένα αθλητικό σύστημα όπου όλα βασίζονται στον στοιχηματισμό, χωρίς αθλητικά ιδεώδη και αξίες, τότε θα πρέπει να περιμένεις ότι όλα θα καταλήξουν σε μια διαπλοκή και στην τελική κατάρρευση.

Το ίδιο συμβαίνει εν γένει και με στον καπιταλισμό, όταν θέτεις ως όρο του "παιχνιδιού" ότι ο πιο αδίστακτος κερδίζει, δηλαδή αυτός που δεν έχει καμία άλλη υποχρέωση παρά το κυνήγι του κέρδους χωρίς όρια και αρχές, τότε δεν μπορείς παρά να περιμένεις ότι αυτή η κοινωνία θα πάει κατά διαόλου, όπως και πάει. Μπορεί τέτοιες κοινωνίες να αναπτύσσονται οικονομικά πιο γρήγορα, τελικά όμως καταρρέουν και γρηγορότερα.
http://greekrider.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου